SAP Business One Infoportál Blog

SAP Business One-ról közérthetően, segítőkészen, őszintén.

Holtidőből produktív SAP mobil megoldások segítségével

2012.09.03. 13:33 SBO.INFO

sap-business-one-munkavallalo-mobilitas.pngA munkavállalók és a vásárlók moblitása is egyre jobban növekszik, emiatt változnak a munkáltatókkal és a szolgáltatókkal szemben támasztott elvárások is. Az okostelefonok, tabletek és azok alkalmazásainak a támogatásával a cégek segíthetik a dolgozóikat, hogy még agilisabbak, még produktívabbak legyenek, miközben növelik az általuk nyújtott szolgáltatások minőségét.

Az SAP mobil megoldásai elősegítik a rugalmasabb munkavégzést. Hogyan? Hogy a normál esetben az irodához kötött funkcionalitást átemelik a munkavállalók tenyerébe, ami segít nekik hogy hatékonyabban adjanak el, szolgáltassanak és intézzék a napi feladataikat, mindezt menet közben.

Az SAP több mint 200 mobil alkalmazás kínálata iparágakon, üzeltágakon keresztülível és magában foglalja a legkifinomultabb analitikai megoldásokat is. Ezek segítségével a dolgozók könnyedén el végezhetik a feladataikat távolról is, ami segít, hogy ami eddig holtidő volt abból is produktív idő legyen.

Például a pénzügyi vezető aközben is elemzheti az utóbbi időszak teljesítményét amikor a repülő téren vár késő gépére. Vagy az üzletkötő amikor ügyfélnél van látja a raktárkészletet és nem vesz fel olyan árúra rendelést ami nincs raktáron, ezzel is megspórolva későbbi módosításokra fordítandó időt, miközben a helyettesítő termék ajánlásával az árbevételt is növelheti.

A SAP Business One által mi is olyan személyreszabott megoldásokkal segítünk ügyfeleinknek kihasználni a vállalati mobilitásban rejlő lehetőségeket amelyekkel növelhetik a hatékonyságukat és a versenyképességüket.

Nézze meg a témához kapcsolódó videót!

Szólj hozzá!

Címkék: mobil iphone sap sap business one

Megjelent a Remote Support Platform (Távoli Támogatási Platform) 2.4 es verziója.

2012.06.12. 20:39 SBO.INFO

help-button.jpgAz RSP a  SAP Business One elsődleges támogatási eszköze, melynek segítségével csökkenthetők a bevezetési és működtetési költségek, a működési kockázatok. Használatával nagy mértékben lerövidül a problémák megoldására fordítandó idő.

Az eszköz által nyújtott szolgáltatások:

 • Adatbázis műveletek
   • biztonsági mentések készítése és visszatöltése
   • biztonsági mentések időzíthetősége
 • Probléma keresés a felhasználói adatbázisban
   • proaktív hibakeresés (készlet értékelési ellenőrzés, adatbázis integritás ellenőrzés, pénzügyi konzisztencia ellenőrzés, kimenő és bejövő számlák konzisztencia ellenőrzése , stb.)
   • gyakori problémák felismerése
 • Gyári SAP támogatás megkönnyítése
   • a gyári megoldások tesztelésének lehetősége
   • különálló teszt környezet az ügyfél adatbázis használatával
   • WebEx helyettesítése
   • automatizált biztonsági mentés feltöltés a support számára
 • Felhasználói rendszerkörnyezet általános áttekintése
   • szabad hely és biztonsági mentés állapot ellenőrzés
   • hardver és szoftver konfiguráció áttekintése
   • „Jelző lámpák” a rendszer állapotának vizuális megjelenítésére
 • Patch-ek és hot-fixek telepítése

Előnyök felhasználóknak

 • Nem kívánt leállások radikális csökkentése
 • Gyorsabb biztonságosabb frissítés, a frissítés előtti ellenőrzések segítségével
 • Támogatási idők csökkentésének segítségével nagyobb megtérülés
 • Potenciális hibák proaktív keresése
 • Beépített automatikus biztonsági mentés

A fentiekből is látszik, hogy a Remote Support Platform az SAP hagyományokat követve, integráltan tartalmazza a teljes körű támogatáshoz szükséges minden funkciót, hogy a SAP Business One felhasználói minél kisebb eséllyel és minél rövidebb ideig tapasztaljanak zavart a mindennapi használatban.

Szólj hozzá!

Címkék: adminisztráció sap business one

SAP Business One Mobil Alkalmazás 1.3.0

2011.08.17. 08:38 SBO.INFO

A napokban megjelent a SAP Business One Mobil Alkalmazás legújabb verziója. A programnak nem csak a dizájnja változott meg, hanem megjelent egy-két újabb funkció is amely tovább növeli a program értékét, hasznosságát.

Egyenlőre még csak az iPhone vagy iPad tulajdonosok élvezhetik az applikáció által nyújtott lehetőségeket, de remélhetőleg minél előbb az Android-os telefont használók számára is elérhető lesz. Sajnos nincs hivatalos roadmap amelyből kiderülne, hogy mit mikorra tervez az SAP, így marad a reménykedés, hogy mielőbb.

Szeptemberben lesz egy online meeting, ahol hivatalosan is bemutatják ezt a verziót (szégyen lenne, ha addig várnánk, hogy mindent megtudjunk róla :), majd ott megpróbálunk a terveikről némi információt szerezni.

Egyre több információ érhető el a központi SAP Business One rendszerből (most már a vevői ajánlatok, rendelés és üzleti lehetőségek is!) az alkalmazáson keresztül. Továbbá az Üzleti partnereket, Címeket, Kapcsolattartókat már a készüléken is módosíthatjuk vagy újakat rögzíthetünk. Sőt, a berögzített tevékenységek már beszinkronizálódnak a készülék naptárába is.

Mint az a fenti videóból is kiderül jelenleg ezek a funkciók érhetők el a rendszerből: Jóváhagyások, Figyelmeztetések, Beszámolók, Üzleti partnerek, Készlet, Árlisták, Üzleti lehetőségek, Vevői rendelés, Vevői ajánlat, Dashboardok.

Hamarosan újabb postokban részletesen bemutatjuk az egyes funkciók működését!

Amennyben tettszett a bejegyzés, kérlek ne felejts el ránk szavazni a Golden Blog versenyen a jobb felső sarokban található gomb segítségével!

Szólj hozzá!

Címkék: mobil iphone sap business one

SAP Business One Starter Package Wiki

2011.08.07. 12:20 SBO.INFO

Az SAP Business One Starter Package megjelenése teljesen felbolygatta az elmúlt időszakot (így ide a blogra is egy kicsit kevesebb energia jutott). Bár az árlistában már május végén elérhetővé vált az új licenc, igazából még sok minden hiányzott ahhoz, hogy elkezdhessük a termék értékesítését.

Hiszen a SAP Business One Starter Package nem csak egy új licenc típus, hanem egy teljesen új megközelítés is! A Starter Package-hez ugyanis kapcsolódik egy újfajta bevezetési módszertan, amely képes biztosítani azt, hogy a sokkal olcsóbb licencekhez a bevezetés is költséghatékonyan elvégezhető legyen.

Az elmúlt hónapokban ennek a bevezetési csomagnak az összeállításán dolgoztunk. Elkészítettünk több mint 140 rövid bemutató videót, amelyek által gyorsan megismerhetőek a SAP Business One rendszer funkciói és segítenek a használat elsajátításában.

Mivel mindig is törekedtünk arra, hogy a lehető legtöbb érdeklődő számára elérhetővé tegyük az a SAP Business One-nal foglalkozó anyagainkat (SAP Business One Információs Portál (S-B-O.INFO), S-B-O.INFO Facebook közösség, SAP B1 Starter Package Facebook közösség, stb.), úgy határoztunk, hogy ezt is megosztjuk mindenkivel. Sőt, egy sokkal grandiózusabb tervbe illesztjük be, hogy még többet tudjunk adni!

SAP Business One Wiki

A Wiki formát azért választottuk, hogy egy olyan eszköz álljon a rendelkezésünkre, amely minél több kollégánk számára teszi lehetővé a SAP Business One tudásbázis bővítését.

Mert ennél az oldalnál nem a dizájnra, hanem az értékre szeretnénk tenni a hangsúlyt, hogy akár érdeklődő, akár már aktív felhasználó látogatja meg az oldalt, ott olyan releváns információkat találjon, melyek azonnali segítséget nyújtanak a számára.

Első lépésként ezért rögtön megosztottuk a SAP Business One Starter Package bevezetési módszertanhoz tartozó tudásbázist. De ígérem nem állunk meg itt, hanem napról-napra bővítjük az elérhető anyagok körét, így folyamatosan a legfrissebb és legrelevánsabb információk lesznek elérhetők az oldalon!  

 

Szólj hozzá!

SAP Business One frissítése(k)

2011.06.27. 10:00 SBO.INFO

SAP Business One frissítésAzok a felhasználók (cégek), akik a SAP Business One rendszerükhöz érvényes karbantartási szerződéssel rendelkeznek, folyamatosan megkapják a program legújabb verzióit és frissítő csomagjait, így évente akár többször is előfordulhat, hogy frissíteni szeretnék a legújabb verzióra a rendszert.

Ma már az SAP Business One frissítés folyamata olyan egyszerűen elvégezhető, hogy nem igényel különösebb rendszergazdai ismereteket, hisz az OK, Next, Finish gomb megnyomása senkinek nem okoz különösebb problémát.

Természetesen a frissítést megelőzően érdemes azért konzultálni a támogatási szolgáltatásokat nyújtó SAP Business One partnerral, de egy sima patch-eléshez(!) személyes segítségre már tényleg nincs nagyon szükség. 

Röviden tekintsük át, hogy milyen esetekben érkezhet frissítés!

SAP Business One roadmap

Az SAP Business One-hoz 2 évente jelenik meg új főverzió, de a főverziók között megjelenik 2 kisebb verzió is.

A fő verziók - a funkcionális újdonságok mellett - mindig valamilyen technológia megújulást hoznak a SAP Business One rendszernél. A kisebb verziók pedig további új lehetőségekkel bővítik a program funkcióit.

A legutóbbi 8.8-as főverzió 2010 májusában jelent meg, majd október körül elindult a 8.81-es kis verzió tesztelése (az SAP Business One 8.81 újdonságairól), amely idén tavasszal fejeződött be. Jelenleg a 8.82-es verzió tesztelésének előkészítése folyik.

A kisebb verziók között pedig úgynevezett Patch-eket (folt) ad ki az SAP, amely új funkciót csak ritkán tartalmaz, inkább csak a törvényi változások miatti módosításokat vagy esetleges javításokat tartalmazza. Ezek általában 4-12 hetente jelennek meg.

SAP Business One Roadmap
SAP Business One utiterv

A frissítés folyamata

Minél nagyobb a verzió különbség a meglévő és az áhított verzió között, annál nagyobb körültekintést igényel a folyamat! A legkisebb különbség esetén is igaz azonban, hogy első lépésként a telepítő csomagban lévő dokumentációt kell áttanulmányozni, amely elmondja, hogy melyik verzióról milyen módon lehet a frissítést végrehajtani.

SAP Business One szerver frissítés

A SAP Business One frissítés első lépése a telepítő csomag letöltése. Erre közvetlenül a SAP oldalairól van lehetőség a megfelelő azonosítók birtokában. Amennyiben nem rendelkezik velük, akkor kérje a támogató partnerétől a csomagot vagy az azonosítókat!

A telepítő készlet beszerzése után tömörítse ki az általában 1-2GB méretű telepítő csomagot, majd indítsa el a telepítést.

Az alábbi kis videóban röviden bemutatjuk a SAP Business One szerver patch-elésének folyamatát. Mivel a teljes folyamat akár 30-120 perc is lehet, a videón a hosszú, de érdemi információkat nem tartalmazó részeket lerövidítettük.

 

SAP Busienss one kliens frissítés

A sikeres szerver patch-elés után az első bejelentkezéskor a SAP Business One figyelmeztetni fogja a felhasználókat, hogy új verzió érhető el a programból és indítsa el a telepítést.

Windows 7-et futtató gépeknél ilyenkor szükség lehet a program rendszergazdai engedéllyel való (újra) indítására.

Az alábbi - rövidített - videón ezt a folyamatot mutatjuk be. A teljes SAP Business One kliens frissítés kb. 10-15 percet vesz igénybe, a helyi hálózat és az adott gép kapacitásától függően.

Összegzés

A fenti videók remélem kellő segítséget nyújtanak ahhoz, hogy megpróbálkozzon egy egyszerűbb folt telepítésével. Akár már a következővel, hisz most jelent meg a múlt héten a 8.81-es rendszer 6-os patch-e!

Amennyiben tettszett a fenti bejegyzés, csatlakozzon a Facebook közösségünkhöz!

5 komment

Címkék: bemutató adminisztráció sap business one

süti beállítások módosítása