SAP Business One Infoportál Blog

SAP Business One-ról közérthetően, segítőkészen, őszintén.

SAP Business One DI-API lehetőségei

2011.01.07. 20:57 SBO.INFO

Tegnap este megtartottam az SAP Business One fejlesztési bemutató sorozat első előadását.

A résztvevők első visszajelzései alapján érthető és jó struktúrájú volt a bemutató. Remélem gyorsan sikerül a rögzített anyagot megvágni és akkor azok is meghallgathatják az előadást, akik személyesen nem tudtak részt venni rajta.

Addig is, amíg elkészül a videó, közzéteszem a diákat, hogy látható legyen milyen témákra lehet számítani a felvett anyagban. 

Rövid összefoglaló arról, hogy mire van szükség az SAP Business One-hoz való fejlesztéshez.

Pár gondolat arról, hogy mit tartalmaz a fejlesztő kit, amit külön meg kell vásárolni a rendszer mellé. Persze ügyfelek általában nem vesznek SDK-t az elég, ha a forgalmazó partnernek van.

Kapcsolódás a SAP Business One-ban tárolt vállalati adatokhoz és azok elérésének két fajta módja.

Felhasználói táblák, mezők és indexek kezelésének technikája, módszerei.

Cikk létrehozása, majd raktári anyagbevét és kiadás programozott létrehozása, akár szériaszámok vagy sarzsok kezelésével együtt.

Rendelés és abból származtatott számla létrehozása. A bemutatott program jól példázza azt, hogy az SDK segítségével akár az SBO felhasználói felületét is "kicserélhetjük".

Adatok mentése vagy betöltése XML állományok segítségével. Ez a technika jól használható webáruház és SAP  Business One rendszer közötti kapcsolat kezelésére, adatok küldésére és fogadására.

A bemutatott példákkal szinte csak érintettem a SAP  Business One SDK DI API-ban rejlő lehetőségeket, hisz a rendelkezésre álló több száz üzleti objektum közül alig 9-10-nek mutattam be a használatát.

Következő előadáson a UI  API lehetőségeit boncolgatom. Regisztrálni az előadásokra az SAP Business One facebook oldalunk eseményeinél lehet.

 

Szólj hozzá!

Címkék: bemutató sap sap business one fejleszés

A bejegyzés trackback címe:

https://sap-business-one.blog.hu/api/trackback/id/tr62568341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása